zaterdag 25 april 2009

Bijna..




Bijna klaar op de TB-200!

We zijn weer echt begonnen met vliegen. De laatste 5 vluchten die we nog moeten doen voordat we over kunnen op het nieuwe vliegtuig, de TB-20. Deze week heb ik tot nu toe al 3 vluchten kunnen voltooien, dus de laatste 2 staan op het schema voor volgende week. Met wat mazzel ben ik dan met een week of 2 geheel over op de TB-20.

De vluchten zelf zijn nu ook een stuk leuker aan het worden. Je begint steeds meer de vergelijking met het grote werk van later te zien. Bakens intercepten en er op af vliegen op een bepaalde radiaal, holdings vliegen etc. Nu komen al de instrumenten in de cockpit tot hun recht.

Ik wil ook nog even iedereen bedanken voor de kaartjes, berichtjes en telefoontjes van gisteren. Leuk dat jullie toch nog even aan me dachten haha.

Zoals beloofd ook nog een foto van ons zwembad, alleen vergeten er een te maken op het moment dat wij er met zijn allen in zaten.

Socata TB-20

Xx

woensdag 15 april 2009

Back in Portugal

Zoo en we zijn weer terug in Portugal.

Na de afgelopen tijd alleen maar in de simulator te hebben gezeten, begint de klas nu weer langzaamaan te vliegen. De laatste vluchten worden gepland voordat we overschakelen naar het volgende vliegtuig. Nog maar even en dan gaan we knallen want dan staat er ons weer een drukke periode te wachten met gelukkig veel vliegen.

Omdat we nu toch stil stonden heb ik met Pasen even de kans gegrepen om gauw voor de laatste keer even naar Nederland te gaan. Was weer gezellig, leuke mensen gezien maar helaas niet iedereen die je had willen zien natuurlijk.

Wat ook leuk is, is dat we met ons huis een zwembad voor in de tuin hebben aangeschaft. Voor als we in de zomer met lange dagen vliegen even willen afkoelen haha. Foto's hiervan volgen later wanneer we er daadwerkelijk in kunnen zitten en het weer beter is. Het is hier op het moment namelijk niet echt denderend. De maanden april en mei staan bekend als de maanden voor het mindere weer, maar op het moment is het hier gewoon regen en hebben jullie gewoon volle bak zon. Hmm daar klopt gewoon iets niet..

Xx