zondag 31 augustus 2008

Aangekomen in Evora


Na 2 dagen reizen zijn we aangekomen in Evora, Portugal.

Het is toch anders gegaan dan Mark en ik hadden gepland. Eerst hadden we het idee om de reis rustig af te gaan leggen in 3 dagen, elke dag reizen tussen de 6 en 8 uur in en s'avonds heerlijk rustig aan te doen.

Maar het is als volgt gegaan:

Na vrijdagochtend afscheid te hebben genomen van iedereen waren we met zijn tweeën vertrokken richting Portugal. Het plan was om 854 km af te gaan leggen. Onderweg hebben we op een gegeven moment contact gelegd met Andrew, Roy, Floor en Maron die s'ochtends vanuit Hoofddorp waren vertrokken. Zij wilden op de eerste dag 1400 km afleggen. Wij hadden dus besloten om verder niet met ze af te spreken.

Nadat Mark en ik ongeveer 600 km hadden afgeleg
d vonden we dat het wel erg snel en gemakkelijk was in tegenstelling van wat we dachten, dus besloten we om ongeveer 1000 km af te gaan leggen naar Bordeaux. Na de rest te hebben gebeld, bleek hun idee van de 1400 km toch een beetje onrealistisch en wilden ze wel met ons afspreken in Bordeaux, alleen zouden zij 1 a 2 uur later dan ons aankomen.

Toen we met zijn tweeën uiteindelijk in Bordeaux waren, leek het ons handiger om naar Labouheyre af te reizen, aangezien dit een kleinere plaats was en dus het ons wat makkelijker leek om af te spreken met de rest. Zo gezegd zo gedaan.

Na uiteindelijk 1200 km te hebben gereden waren we aangekomen in Labouheyre en hadden we een hotel gevonden. Het was echt een bagger hotel, 11 uur moest je binnen zijn, stil zijn en niets meer kon je doen eigenlijk behalve slapen, met een leuke trein die om de zoveel minuten voor je raampje door suisde. Maar afijn het was maar voor 1 nachtje.

Volgende ochtend om half 9 opgestaan, spullen gepakt en weer vertrokken. Uiteindelijk ergens bij een tankstation gegeten en toen weer verder vertrokken. Op een gegeven moment was iedereen elkaar een beetje kwijt aan het raken, maar op de grotere snelweg vond iedereen elkaar weer, andere routes met andere navigatiesystemen. 

Op een gegeven moment waren Floor en Maron achtergeraakt, de mannen reden weer wat harder. Na op een gegeven moment Mark ook te zijn kwijtgeraakt hadden Roy, Andrew en ik maar het idee gewoon om mijn navigatiesysteem vooral te gaan volgen aangezien we dan nog gewoon bij elkaar bleven. Alleen op een gegeven moment liet mijn navigatie het afweten vanwege een nieuwe weg die nog geen van de navigatiesystemen kende. 

Uiteindelijk wel weer op een andere weg gekomen en hierop zijn we doorgegaan, nog een klein dorpje ingegaan omdat Andrew zowat zonder brandstof zat. Net voor de Portugese grens nog even in Spanje getankt aangezien het daar goedkoper was. Klein probleempje met de auto, maar bleek niets ergs te zijn en konden gewoon doorrijden.

En zo gister uiteindelijk om 8 uur (jullie tijd) aangekomen. Mark was er al dus ik hoeft niet helemaal moeilijk te doen voor mn kamer en kon gewoon makkelijk inchecken.

Nu dus even op mijn kamer terwijl er helaas gewoon wolken zijn en jullie volle zon hebben. Het is ook niet eerlijk!



Foto onderweg met de bergjes op de achtergrond voor paps

woensdag 27 augustus 2008

Klaar in NL, op naar Portugal!

Vandaag de laatste cursus afgerond van het firefighting, dus alles in Hoofddorp zit er nu op!

Afgelopen weekend natuurlijk nog de laatste leuke feestjes gehad met iedereen,  toen maandag nog een cursus Aviation Security gehad. Daar werden de kleine dingen rond de beveiliging verteld rond het vliegen en we moesten zelf een terroristische aanslag bedenken. Natuurlijk was onze geniale bomaanslag de beste, maar hieruit blijkt maar hoe makkelijk het is om een aanslag te bedenken en dan daadwerkelijk uit te voeren.

Dinsdag een les Botlang gehad. Dit is een cursus waar je leert hoe je kaarten moet gebruiken en waar je alles kan vinden in een gigantisch boekwerk. Aanvankelijk zouden we daar vandaag nog een examen van krijgen, maar dit ging niet door vanwege het feit dat het IVW een nieuwe toets wil instellen met een nieuw boek. Deze toets zullen we dus ergens in Portugal krijgen terwijl we dan al de hele kaartenrattaplan beheersen, lichtelijk onzin, maar goed.

Vandaag dan nog laatste cursus firefighting afgerond. S'ochtends eerst wat theorie gehad en daarna konden we naar een ruimte waar er een brand in de cabine werd gesimuleerd. Dit verliep wel aardig en hieronder is een klein idee van hoe het eigenlijk niet moet ;)




Het volgende bericht van me zal waarschijnlijk zijn wanneer ik in het heerlijk, warme, zonnige Portugal ben gearriveerd, dus tot dan!

vrijdag 22 augustus 2008

Finished!

Na een hele week examens heb ik vandaag alles afgerond.

Alle vakken zijn deze week in 1 keer gehaald, hoewel ik het wel spannend vond aangezien het hier vanaf hing of ik vertraging had voor Portugal of niet.

Even de resultaten van deze week:

Air Law : 84 %
IFR : 100 %
Operations : 94 %
Aircraft General Knowledge : 83 %
Mass & Balance : 96 %
Flight Planning & Monitoring : 83 %
Instruments : 84%

Niet zo goed als gewild, maar alsnog mag ik niet klagen.

Nu de laatste voorbereidingen en dan op naar Portugal!

Maar eerst even een lekker feestje vieren

vrijdag 8 augustus 2008

Theoretische fase klaar!

Gister eindelijk alle lessen afgerond op school.

Het is toch redelijk snel gegaan die 8 maanden, net de laatste finals gehaald, alle finals bovengemiddeld gemaakt, nog wat kleine dingen bijspijkeren en dan ben ik klaar voor de examens over een week.

De examens zijn van de 18e tot en met de 22e en ik zal geëxamineerd worden in de volgende vakken:

* Air Law
* Operations
* Instruments
* Aircraft General Knowledge
* Radio Technique IFR
* Mass & Balance
* Flight Planning & Monitoring

Dit moet allemaal wel goed komen, geen probleem.

Na de week van de examens dan nog een 4-tal dagen cursus en dan op naar Evora, Portugal!