dinsdag 24 februari 2009

PPL

Hij is binnen. Vandaag moest ik mijn 70 uurs check afleggen wat gelijk staat aan je PPL.

Het was redelijk goed gedaan de check. Het hield in dat ik ten eerste een vlucht naar een gecontroleerd veld moest voorbereiden. Hiervoor had ik Cascais, vlakbij Lissabon, gekozen.

Bij de briefing werd deze vlucht nagekeken en er werden een aantal vragen over gesteld. Geen probleem. Daarna nog wat meteo-, flightplan- en algemene vragen.

Om 13:30 zijn we de lucht ingegaan om anderhalf uur te gaan diverteren. Van plaatsje naar plaatsje en onderweg wat vragen, paar emergencies en een aantal forced landings gekregen. Ging uiteindelijk allemaal ook redelijk en zonder echte problemen.

Pas om 18:00 konden we briefen en toen kwam de instructeur met de verlossende woorden: Congratulations, you passed. Nice!

Dit betekent dus ook heerlijk de eerste streep op de schouder en dat ik mijn PPL zou kunnen aanvragen in NL als ik dat zou willen. Lekker vluchtjes dan maken met kleine vliegtuigen.

Maar nu eerst maar gaan beginnen met het IFR traject.


X

dinsdag 17 februari 2009

Week 08

Bon Noite

Na een heerlijk weekendje in Nederland te hebben gehad zijn we weer terug in de 19e eeuw van Evora.

Het weer is gelukkig hier wel top, lekker in een bermuda en t-shirt buiten zitten en genieten van het zonnetje. Terwijl de rest in de kou zit, krijgen de studenten hier alweer een kleurtje.

Het vliegen gaat ook goed. Vandaag even dagje vrij gehad, en morgen weer 2 vluchten doen. Van de week mijn 300 Nautical Mile vliegen, wat ongeveer 555 km inhoudt. En dan zit volgende week mijn 70hrs check eraan te komen. Dit staat gelijk aan je PPL. Dat houdt ook in dat het einde van het VFR vliegen eraan zit te komen. Dan begint het IFR traject.

Nu dan nog even gaan genieten van de laatste uurtjes naar buiten kijken in het vliegtuig.

X

donderdag 12 februari 2009

Whoppa


Vandaag alleen maar goed nieuws!

Sinds afgelopen week is het weer weer opgeklaard en dit houdt de komende week tot weken waarschijnlijk ook wel aan. Dus dat betekent lekker veel vliegen en minder cancels krijgen. Whoppa! (1)

Sinds vorige week heb ik te horen gekregen dat ik ge-expedite ga worden. Dit houdt in dat ik meer wordt ingepland dan normaal. Dit natuurlijk allemaal omdat ik een achterstand van ongeveer 20 uur had, maar het had wel tot gevolg dat ik afgelopen week elke dag ingepland stond en nog sta. Whoppa! (2)

Het einde van het VFR (Visual Flight Rules - Op zicht vliegen) vliegen zit eraan te komen. Bezig met het laatste en leukste traject van VFR, het diverteren. Berekenen in de lucht wat je route is en hoe je moet vliegen. Leuk en het houdt je bezig. Whoppa! (3)

Morgenmiddag even lekker naar Nederland toe voor een weekend. Whoppa! (4)

Na het weekend Nederland weer lekker vliegen en bruin worden in het zonnetje wat hier gewoon weer heerlijk schijnt. Dus genieten van het goede leven. Whoppa! (5)