dinsdag 25 november 2008

Weekend NL



Afgelopen weekend even een bezoekje gebracht aan het oh zo gezellige Nederland.

Dit was allemaal lichtelijk geheim gehouden, aangezien het een verassing voor mijn broertje, Roy, zijn verjaardag moest zijn. Gelukkig is dit wel geslaagd!

Donderdagmiddag ben ik teruggevlogen naar Nederland, het leuke was dat ik de gehele heenreis in de cockpit heb kunnen doorbrengen, dit was echt heel leuk en interessant.


Aangekomen in NL besefte ik opeens hoe ongelofelijk koud het daar is. De jas ging dicht, sjaal om en de handschoenen aan. En dit hielp nog niet genoeg, want ben uiteindelijk nog 2 dagen verkouden geweest haha.

Donderdag werd ik ook opgehaald door Tristan, en kon ik bij hem slapen, aangezien Roy pas zaterdag jarig de 22e van November jarig zou zijn. S'avonds zijn we wezen stappen in Amsterdam, maar verder dan een kroeg kwamen we niet, aangezien ik al redelijk uitgeput was.

Vrijdag even wat familie alvast opgezocht en s'avonds een borrel gedronken bij een vriendin, om daarna door te gaan naar de plaatselijke kroeg waar Roy zou zijn.

Om iets over 12 naar binnen gegaan, en hem verrast. Roy snapte er even helemaal niets meer van. Volgens hem zat ik namelijk nog steeds 2200 km verderop in Portugal. Hij was helemaal overrompeld.

Zaterdag zijn verjaardag gevierd, wat ook weer een latertje werd.

Zondag even naar de film gegaan met Roy, natuurlijk even een sneeuwbal in zijn nek gegooid ;), want van die sneeuw die je hier niet zal hebben moet je even genieten haha. En gister weer alles in gaan pakken.

Na nog even wat met een vriendin te hebben gedronken werd ik weer naar het vliegveld gebracht, klaar om weer terug te gaan naar Evora.

Afgelopen nacht om 1 uur s'nachts lag ik pas in mijn eigen bed, om er vervolgens om 5 uur weer uit te moeten om te vliegen.

Het gaat weer lekker door, nu een maandje wachten om weer lekker 10 dagen in mijn Nederlandse bedje te kunnen slapen.


X

vrijdag 14 november 2008

20 uurs check



Vandaag heb ik voor de 2e keer mijn 20-uurs check gedaan. Gelukkig deze keer gehaald.

Afgelopen woensdag had ik al voor de eerste keer mijn 20-uurs check. Helaas ging dit niet zoals gepland. Het voornaamste wat fout ging was het circuit samen met mijn landing, de oefeningen erbuiten gingen goed. Dit was ook vooral dan te wijten aan het feit dat ik in 3 weken nauwelijks had gevlogen, 1 keer per week was gemiddeld. In die tijd was ik het landen weer even lichtelijk kwijt geraakt.

Daardoor had ik gister een extra uur gekregen, de examinator had toen ook aanbevolen om maar een uur circuit training te gaan doen. Dit heb ik dus ook gedaan, en het ging gewoon meteen weer lekker.

En toen vanochtend weer de 20-uurs check. Dit houdt dus in dat je bepaalde manoeuvres die je eerder hebt geleerd moet laten zien dat je het beheerst, en over het algemeen veilig en verstandig vliegt. Aangezien ik woensdag al in feite dat had laten zien, wilde mijn nieuwe examinator in feite nog even klein stukje vliegen om één oefening te testen of ik het wel kon. Dit ging goed en daarna moest ik een aantal circuits gaan vliegen.

Na de circuits te hebben gemaakt en te zijn geland, zat de instructeur al dat het adequaat was. Gelukkig.

Uiteindelijk is het ook niet echt iets bijzonders wat je moet doen, dus echt moeilijk is het ook niet, maar wel fijn om weer binnen te hebben.

X

woensdag 5 november 2008

Finally Flying again


Na anderhalve week te hebben stilgestaan mocht ik vanochtend weer vliegen. Hiermee was ik extra blij, aangezien ik eindelijk weer eens kon vliegen, en ik mocht anderhalf uur lang solo een area in.

Ik was zo ongelooflijk blij ermee dat Chris me vanochtend ervoor wakker heeft moeten maken ;) Het was weer eens half 6 dat we eruit moesten, dus wel een beetje zwaar haha.

Aangekomen op het vliegveld zaten we nog te vrezen of we wel mochten vliegen vanwege de lage bewolking die we hadden zien aankomen, maar waarschijnlijk hadden ze die op school nog niet gezien en konden wij weg gaan haha.

Toen ik uiteindelijk in mijn area zat, bleek er inderdaad bewolking te zijn, zowel onder me als boven me. Ik had gelukkig nog een klein deel waar er onder me geen bewolking was, zodat ik wel visueel kon gaan oriënteren waar ik was.

Al met al een hele leuke en mooie vlucht.


Kleine stukje van de area wat wel te zien was


zondag 2 november 2008

Lissabon

Na vrijdagavond een of ander studentenfeest in een grote tent hebben gehad, wat natuurlijk wel leuk was haha, kwam Mark gistermiddag met het idee om te gaan rijden met de auto. Daardoor hadden we zoiets van ach laten we Lissabon eens gaan bekijken ;)

Om 3 uur vertrokken en op naar Lissabon. Hier om half 5 aangekomen en gaan rondkijken.



Het lijkt op het monument in Brazilië maar is toch echt Lissabon






Hele mooie stad met heel veel pleinen, en uiteindelijk een groot winkelcentrum gezocht om dingen te kopen. Om half 6 hadden we met z'n 3en wel een beetje trek, en echt een Portugese specialiteit uitgezocht, Mac Donalds haha.

Uiteindelijk eens een productieve zaterdag gehad en een niet al te brakke ;)

X